Grupa de sânge A (II)
Evoluţioniştii plasează această grupă sangvină (A II) ca fiind următorul pas în evoluţia umană. El semnifică sfârşitul Paleoliticului şi trecerea la Neolitic, sfârşitul perioadei exclusiv "carnivore" şi trecerea la agricultură, cu tot ceea ce este legat de aceasta (exploatarea animalelor domesticite, sistemele sociale grupate în jurul aşezărilor stabile - comunităţile, etc.). Apare în perioada 20.000 - 10.000 î.Ch. într-o zonă delimitată între Asia Centrală şi / sau Orientul Mijlociu şi caracterizează începutul aglomerărilor umane, al stresului şi al stilului sedentar de viaţă. În acest sens se argumentează prin creşterea capacităţii de organizare (cu referire în special la fondul intelectual şi cel organizatoric), creşterea ratei de supravieţuire la boli cum ar fi holera, ciuma, variola, tipice membrilor grupei sangvine A (II) faţă de cei cu grupa 0 şi printr-o constantă de superioritate a celor cu grupa A în ceea ce priveşte convieţuirea în mari aglomerări umane faţă de ceilalţi (grupa 0, în special).
Se poate remarca faptul că, fondul psihologic care poate fi asimilat deţinătorilor de grupă sangvină A (II) - dacă se iau în calcul studiile psihologice în domeniu - este caracterizat în primul rând de abilităţi în sensul planificării şi muncii în echipă, printr-un stil predominant cooperant. Ei sunt indivizii care răspund destul de bine la diverse cerinţe de adaptare şi organizare în condiţiile în care acestea sunt cunoscute şi acceptate de către ei (atât din punct de vedere al organismului cât şi din punct de vedere intelectual), sunt cooperanţi şi inteligenţi dar şi mult prea statorinici, lenţi, mai ales dacă sunt puşi în faţa cerinţelor de reacţie rapidă (poate de aici există, la aceşti indivizi, un fond psihologic destul de înclinat spre ordine, societate ordonată). Principalul câştig în direcţia cooperării este legat de o dezvoltare a respectului faţă de ceilalţi, inclusiv faţă de proprietăţi (faţă de fondul psihologic al deţinătorilor de grupă 0 (I) care sunt necomplexaţi din acest punct de vedere). Dieta lor favorită, de vegetarieni, spune destul de multe despre aceştia, totul este perfect dacă se urmează un sens normal al lucrurilor şi / sau cerinţelor.
Un oarecare dezavantaj al integrării în comunitate este legat de diminuarea capacităţilor de conducere în favoarea cooperării. Totuşi, ţinând cont de faptul că nu sunt lipsiţi de scrupule, pe fondul cooperării, sunt capabili de a fi lideri mult mai eficienţi şi mai carismatici decât orice alt individ, beneficiind de sprijinul celor care acceptă conducerea acestuia. Fără a beneficia de acest sprijin trebuie să fie cu adevărat caractere tari deoarece au tendinţe spre căderile psihice (mai ales în urma constatărilor legate de ineficienţă sau în urma blamării de către "supuşi", ei fiind genul care pun totul la inimă) - unul din cele mai remarcabile exemple în acest sens este Adolf Hitler.
Datorită tendinţelor spre statornicie, indivizii de grupă A (II) sunt destul de sensibili mai ales în condiţiile schimbărilor de mediu, activitate, etc. Ei reacţionează pozitiv doar dacă le este permisă o perioadă de adaptare mai mult sau mai puţin îndelungată. Sistemele imune şi toate celelalte componente ale organismului sunt sensibile la schimbări rapide. Stresul este destul de uşor de căpătat şi închiderea persoanei, lipsa de randament sau altele asemenea sunt destul de garantate. Toate acestea se datorează şi unui anume fel de constituţie ereditară înclinată spre a elimina foarte eficient stările de stres prin exerciţii de calmare care necesită, evident, o pauză de activitate strâns legată de însingurare. De reţinut este faptul că, dacă la grupa sangvină 0 (I), stresul este în directă relaţie cu activităţile fizice, la grupa sangvină A (II) el este în directă relaţie cu activităţile intelectuale (producând anxietate cu reacţii de inhibare şi / sau ostracizare de tip protectiv, iritabilitate şi / sau hiperactivitate cu reacţii de cele mai multe ori agresive - faptul că nativii de grupă A sunt mai sociabili nu înseamnă că nu se mai numără printre cei mai buni şi mai sadici războinici).
O realitate deosebit de importantă pentru posesoriiă de grupă A (II) este necesitatea de a îmbina activitatea fizică cu cea psihică. Caracterizaţi de inteligenţă, isteţime dar şi de pasiune şi sensibilitate, ei sunt cei mai înclinaţi indivizi pentru activităţile mentale de tip meditativ atât în sens constructiv, de implicare în viaţa de zi cu zi, cât şi în sens direct, de implicare în viaţa eterică (cu reacţii de integrare în tot ceea ce ţine de credinţă). Într-o exprimare directă, indivizii de grupă A sunt cei care au capacitatea de a coborî puterea lui Dumnezeu în viaţa de zi cu zi. Reversul medaliei în privinţa acestei puteri este o mare sensibilitate la neînţegrarea sau dezintegrarea sistemelor de valori construite eronat sau neacceptate de societate pentru fiecare individ în parte. Dacă aceasta apare şi este conştientizată va da reacţii grave la nivelul organismului individului cu efecte din cele mai diverse şi "apetisante" cum ar fi prăbuşirea sistemului imunitar, cancer, boli cardiovasculare severe, etc. Şi când te gândeşti că puterea credinţei este, în acest caz, pur şi simplu, folosită eronat.
Din punct de vedere al distribuţiei, această grupă sangvină este des întâlnită la popoarele din Asia Centrală cu o scădere uşoară odată cu înaintarea spre Europa. Odată trecut pragul Balcanic, distribuţia începe iar să crească proporţional cu avansul spre Europa de Vest. De remarcat este Japonia unde incidenţa grupei sangvine A este net superioară celorlalte grupe sangvine.
Alimentatia grupei de sânge A
Grupele sangvine sunt fundamentale în logica supremă a naturii, urmând un traseu neîntrerupt de la cel mai timpuriu moment al creaţiei umane până în prezent. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprentă celulară şi ne dezvăluie multe mistere ce marchează starea noastră de sănătate sau de boală. Din acest punct de vedere este valabilă zicala: "mâncarea unui om este otrava altuia". Ştiinţa grupelor sanguine permite alegerea unei alimentaţii adecvate pentru prevenirea unor boli, încetinirea îmbătrânirii, tratarea obezitatăţii. Sfatul meu este să urmaţi dieta grupei sanguine cel puţin două săptămâni şi veţi sesiza în această perioadă multe schimbări: un nivel mai crescut de energie, scădere în greutate (sau creştere, după caz), o reducere a tulburărilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sănătate. Fiecare om este unic, avem nevoi nutriţionale diferite; de aceea singura modalitate de a menţine sănaătea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecărui individ. Grupa sanguină este cheia care descuie uşa spre misterele sănătăşii, bolii, longevităţii, vitalităţii, echilibrului emoţional, ea determină rezistenţa faţă de boli, eficienţa cu care ardem caloriile, răspunsul la stres şi însăşi personalitatea noastră. Analiza grupelor sangvine a furnizat explicaţii privind faptul că unii oameni sunt capabili să piardă în greutate urmând anumite diete, în timp ce alţii nu, unii oameni îşi menţin vitalitatea la vârste înaintate în timp ce alţii se deteriorează fizic şi mental.
Fiecare grupă sangvină conţine mesajul genetic al alimentaţiei şi comportamentului strămoşilor noştri. Istoria umanităţii este istoria supravieţuirii. Viaţa în timpurile străvechi era scurtă, brutală şi grea. Diferenţa dintre grupele sangvine reflectă în ultimă instanţă capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitări din partea mediului exterior.
Caracteristicile grupei A:
Primul vegetarian
Culege ceea ce sădeşte
Tract digestiv sensibil
Sistem imunitar tolerant
Predispoziţie pentru boli cardiace, diabet
Răspunde cel mai bine la stres prin acţiuni de calmare
Se adaptează bine la mediul înconjurător şi la dietă
Necesită o dietă vegetariană pentru a ramâne zvelt şi activ
Recomandări pentru controlul greutăţii
Dacă eşti obişnuit să mănânci carne vei slăbi foarte uşor eliminând alimentele toxice din dietă şi reducând carnea. Din punct de vedere al metabolismului, grupa A este exact opusul grupei O. Persoanele cu grupa A au tendinţa de a reţine apa şi depozitează în final carnea sub formă de grăsime. Cauza este nivelul scăzut al acidului gastric care nu favorizează digestia cărnii. Alimentele care favorizează creşterea în greutate pentru grupa A sunt carnea, grăsimile animale, produsele lactate, fasolea mare, produsele făinoase consumate în cantităţi mari. Alimente benefice care favorizează scăderea în greutate pentru grupa A sunt alimentele pe bază de soia, legumele şi fructele care conţin o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale. Persoanele cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil şi trebuie să elimine alimentele suprapreparate şi rafinate specifice epocii moderne şi să consume alimente cât mai naturale (proaspete, ecologice). Urmând dieta grupei A, creşte imunitatea şi pot fi evitaţi factorii de risc care generează anumite boli specifice acestei grupe: bolile cardiace şi diabetul. Alimentaţia vegetariană este cea mai beneficăpentru grupa A . Se recomandă proteinele vegetale. Sistemul digestiv al celor care au grupa A prelucrează mai greu carnea roşie şi grăsimile animale. Prezenţa în cantitate redusă a acidului gastric îi fac mai adaptabili la alimentele agrariene. Alimentele de origine animală nu sunt benefice şi au un efect diferit faţă de grupa 0 făcându-i pe oamenii cu grupa A moleşiţi, şi lipsiţi de energie. Pentru a obţine cele mai mari beneficii ar trebui redusă carnea din alimentaţie. Dacă totuşi nu poţi renunţa la carne alege peştele şi carnea de pasăre. Carnea trebuie preparată mai ales la grătar (teflon). Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate în grăsimi saturate ele sunt contraindicate deoarece acest tip de grăsimi afectează inima şi predispun la obezitate şi diabet. Se recomandă evitarea laptelui integral. Este preferabil să consumaţi iaurt, kefir, sana, lapte de soia, brânză de soia. Uleiul de măsline virgin este foarte benefic pentru sistemul cardio-vscular, contribuind la scăderea colesterolului. Arahidele şi seminţele de dovleac contribuie la aportul de proteine vegetale care sunt mult mai benefice pentru grupa A decât cele animale. Produsele pe bază de soia se recomandă în mod special pentru grupa A fiind o altă sursă importantă de proteine vegetale. Produsele pe bază de grâu vor fi consumate cu moderaţie. Legumele sunt vitale pentru grupa A. Este preferabil să le consumaţi în stare cât mai naturală (crude sau puţin înăbuşite) pentru a păstra conţinutul lor nutritiv: vitamine, minerale, enzime, antioxidanţi. Evitaţi roşiile, cartofii şi varza. Fructele ar trebui consumate de 3-4 ori pe zi. Majoritatea fructelor sunt admisibile. Evitaţi totuşi portocalele, bananele, mango şi nuca de cocos. Cei care au grupa A ar trebui să înceapă fiecare dimineaţă cu un pahar de apă caldă în care se stoarce sucul de la o jumătate de lămâie. Această băutură ajută la eliminarea toxinelor. Băuturile benefice pentru grupa A sunt ceaiul verde alternativ cu cafeaua şi vinul roşu (o jumătate de pahar pe zi). Vor fi evitate berea, ceaiul negru, băuturile alcoolice distilate, băuturile răcoritoare sintetice. Odată cu înaintarea în vârstă scade capacitatea de asimilare a vitaminelor liposolubile de aceea se recomandă o suplimentare a alimentaţiei cu vitamina A pentru creşterea imunităţii şi a puterii de adaptare la stres.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu